preloader

compleet verzorgde Spendanalyse

spendanalyse dienst
een spendanalyse uitbesteden, of toch zelf doen?

de spendanalyse, compleet verzorgd

Het uitvoeren van een verzorgde spendanalyse is een complexe taak. Om succesvol te zijn, is expertise op het gebied van gegevensverwerking, inkooppakketten, gegevensanalyse en rapportage vereist. Hoewel grote organisaties vaak toegang hebben tot een team van experts of budget hebben om dit uit te besteden, blijven de voordelen van een spendanalyse vaak buiten bereik voor organisaties zoals overheden, zorginstellingen, woningbouwcorporaties en onderwijsinstellingen - onze belangrijkste doelgroep.

Steeds meer (overheids)organisaties stellen ambitieuze doelen op het gebied van duurzaamheid, social return en lokaal inkopen. Zowel belanghebbenden als burgers, patiënten en bewoners hechten veel waarde aan transparante en effectieve besteding van elke euro. Een kwalitatief hoogwaardige, regelmatig uitgevoerde spendanalyse is een essentieel instrument, zoals bevestigd door de de rekenkamer.

Het maken van een spendanalyse is een uitdagende taak, vooral wanneer deze regelmatig moet worden uitgevoerd. In de afgelopen 25 jaar hebben wij voor meer dan 400 organisaties succesvolle spendanalyses uitgevoerd. Als specialisten in spendanalyse bieden wij een compleet verzorgde spendanalyse aan. Dit kan éénmalig of als spendanalyse abonnement  waarmee u terugkerend de voordelen van onze krachtige analyse kunt ervaren.

Met onze dienst wordt het "transparant en effectief werken met data" toegankelijk voor gemeentelijke organisaties, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en woningcorporaties.

hoe verzorgen wij uw spendanalyse?

 • Wij ontdubbelen en classificeren 96% van de totale daadwerkelijke spend (exclusief de regels die geen inkoop betreffen).
  "Ontdubbelen" houdt in, het groeperen van de verschillende schrijfwijzen van een leverancier of crediteur tot een éénduidige leverancier.
  "Classificeren" houdt in: het indelen van de factuurregel naar het juiste inkooppakket
 • We koppelen de spend aan de meegeleverde leverancierscontracten en gebruiken dit om de spend in te delen naar "spend al dan niet onder contract".
 • De verrijkte spend gegevens publiceren wij in een afgeschermde online dashboard omgeving, hier staan voor de branche gangbare analyses klaar waar u direct mee aan de slag kunt.
 • We verwerken tot vier jaar historie, zodat u in de dashboards ook de trends kunt analyseren en kunt controleren of afspraken zijn nagekomen. 
 • Op verzoek, nemen we de spendanalyse resultaten met u door en leren we u hoe u deze bij de volgend update zelf kunt toepassen.

(Voor als je het gemist hebt: Wat is een spendanalyse ook alweer?).

wat zijn de voordelen van een verzorgde spendanalyse?

Laat ons de last van de spendanalyse van uw schouders nemen en uw inkoopproces naar een hoger niveau tillen. Als ervaren experts in spendanalyse begrijpen we de uitdagingen waarmee inkoopmanagers worden geconfronteerd bij het uitvoeren van een grondige analyse. Door met ons samen te werken, kunt u profiteren van de volgende voordelen:

voordeel 1: Tijd en middelen besparen

Het uitvoeren van een succesvolle spendanalyse vergt een aanzienlijke hoeveelheid tijd en expertise. Door ons in te schakelen, hoeft u zich geen zorgen te maken over het bouwen van interne teams of het inhuren van externe consultants. Wij hebben de benodigde ervaring, kennis en technologie om het werk efficiënt en nauwkeurig uit te voeren.

voordeel 2: Diepgaande inzichten

Onze analytische inkoopdashboards bieden u gedetailleerde en bruikbare inzichten in uw inkoopprocessen. U krijgt niet alleen een overzicht van de leveranciers, producten en diensten, maar ook inzicht in trends, contract naleving en rechtmatigheidseisen. Dit stelt u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en potentiële besparingen en optimalisatiemogelijkheden te identificeren.

voordeel 3: Maatwerk voor uw organisatie

Onze dashboards zijn flexibel en kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie. We bieden een gelaagde structuur waarmee u de gegevens kunt analyseren en presenteren op een manier die voor u relevant is. Dit stelt u in staat om effectief te rapporteren en te communiceren met interne belanghebbenden, waaronder afdelingshoofden en het management.

Voorbeelden:

-

voordeel 4: Toegang tot expertise

Als specialisten in spendanalyse beschikken wij over diepgaande kennis en ervaring op dit gebied. We begrijpen de complexiteit van inkoopprocessen en kunnen u ondersteunen bij het interpreteren van de resultaten en het nemen van strategische beslissingen. Ons team staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en advies op maat te bieden.

Laat ons u helpen om het volledige potentieel van uw inkoopproces te benutten. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze verzorgde spendanalyse uw inkoopstrategie naar een hoger niveau kan tillen.

spendanalyses

revolutioneer uw inkoopstrategie met een krachtige verzorgde spendanalyse en actiegerichte dashboards!

Ervaar de voordelen van onze verzorgde spendanalyse en actiegerichte dashboards. Laat u overtuigen door het gemak waarmee u inzicht krijgt in uw spenduitgaven en doelgerichter kunt inkopen binnen de grenzen van rechtmatigheid.

Ontdek zelf de kracht van onze datagedreven aanpak. Neem vandaag nog contact met ons op voor een live demonstratie met uw eigen data of vraag een demo aan met voorbeeldgegevens. Optimaliseer uw inkoopstrategie met Purfaction.

spendanalyse compleet verzorgd

Profiteer van een krachtige compleet door ons verzorgde spendanalyse. Onze expertise maakt complexe data-analyse eenvoudig, zodat u transparante en effectieve inkoopresultaten kunt behalen. Met onze verzorgde aanpak verwerken we uw gegevens, bieden we gebruiksvriendelijke dashboards en analyseren we trends tot wel vier jaar terug. Ontdek de voordelen zonder gedoe.

wat zijn de voordelen?

Optimaliseer uw inkoopproces met onze verzorgde spendanalyse. Bespaar tijd en krijg diepgaand inzicht in uw uitgavenpatronen. Onze expertise en aangepaste dashboards helpen u besparingsmogelijkheden te identificeren en uw inkoopbeleid te verbeteren. Profiteer van professionele ondersteuning en een effectieve aanpak voor uw inkoopuitdagingen.

voorbeelden

Enkele voorbeelden uit de online dashboards die tonen wat voor inzichten u kunt krijgen uit de spendanalyse.

Goed voor een eerste indruk. Meer weten? Vraag een demo aan.

welke gegevens zijn nodig?

uitbesteden van de spendanalyse, hoe te beginnen?

Om de spend data van jullie organisatie te kunnen verwerken hebben we de volgende gegevens nodig:

 1. de complete verzameling geboekte factuurregels van de afgelopen 4 jaar tot op het laatste afgeronde kwartaal.
 2. een lijst met de contractgegevens voor de leveranciers.
 3. een lijst met personen (met hun e-mail) die toegang moeten krijgen tot de beveiligde dashboard omgeving.

Hieronder een (wat oudere) specificatie van de velden in de bestanden en de bestandsformaten. Stuur even een mailtje naar support als je de laatste versie wilt inzien.

Velden met een (*) zijn optioneel.

Bovenstaande gegevens zijn nodig voor de spendanalyse-with-a-service.

Het is handig als de kolommen in de aangegeven volgorde en met de aangegeven kolomnamen worden aangeleverd, maar dat is niet per sé noodzakelijk.

de stappen van onze spendanalyse dienst

hoe gaat een verzorgde spendanalyse in zijn werk?

Een aan ons uitbestede spendanalyse doorloopt de volgende stappen:

a. gegevens verzamelen

U verzamelt de geboekte factuurregels van de afgelopen vier jaar volgens de specificatie zoals hierboven genoemd. Meestal is IT nodig om deze uit de systemen te krijgen, maar soms kan het ook met bestaande rapportages.

Eventueel de totale set aan gegevens zippen.

b. versturen van de gegevens

Wij sturen u een beveiligde link voor de gegevens upload. Met deze link kunt u vervolgens de bestanden versleuteld naar onze servers versturen.

c. wij verwerken de gegevens

Wij voeren de spendanalyse uit op onze interne dataservers en koppelen de spend aan de bijgeleverde lijst met contractinformatie. De gegevens worden verrijkt met beschikbare branchespecifieke waarden (inkooppakketten, aanbestedingsgrenzen e.d.) en specifieke organisatie waarden (risicoprofielen, postcode gebieden tbv locale inkoop, e.d.).

d. wij zetten de dashboards klaar

Wij richten een beveiligde dashboard omgeving in en verwerken vervolgens de resultaten van de spendanalyse. De personen op jullie toegangslijst geven we toegang tot de dashboards. Als er extra toegangsrestricties voor sommige gebruikers nodig zijn, dan zetten we dit op.

Van het moment dat wij de gegevens hebben ontvangen tot aan de publicatie in dashboards is ongeveer 4 werkdagen.

e. analyseren

U kunt vervolgens minimaal 1 jaar lang de gegevens analyseren op het wie, wat en waar van de inkoop. En gerichte inkoopprojecten identificeren en die uitzetten om meer spend onder contract te brengen.

f. rapporteren & bewaken

De dashboards visualisaties zijn eenvoudig te exporteren en te gebruiken in de rapportages naar alle managementlagen in de organisatie.

De inzichten kunnen gebruikt worden ter onderbouwing van budget aanvragen voor inkoopprojecten, om de effectiviteit van eerder uitgevoerde inkoopprojecten te beoordelen en om algemene bewustwording binnen de organisatie met betrekking tot de spend te bewerkstelligen.

g. en volgend kwartaal weer

Om inzichten up-to-date te houden, nieuwe inzichten te ontdekken en gemaakte afspraken m.b.t. inkoop te controleren is het nodig dat de onderliggende spendanalyse regelmatig wordt bijgewerkt.

Bij onze compleet verzorgde spendanalyse zit automatisch een kwartaallijkse update. Deze voeren we voor u uit, zolang u wilt dat het abonnement duurt.

revolutioneer uw inkoopstrategie met een krachtige spendanalyse en actiegerichte dashboards!

Ervaar de voordelen van onze verzorgde spendanalyse en actiegerichte dashboards. Laat u overtuigen door het gemak waarmee u inzicht krijgt in uw spenduitgaven en doelgerichter kunt inkopen binnen de grenzen van rechtmatigheid.

Ontdek zelf de kracht van onze datagedreven aanpak. Neem vandaag nog contact met ons op voor een live demonstratie met uw eigen data of vraag een demo aan met voorbeeldgegevens. Optimaliseer uw inkoopstrategie met Purfaction.