preloader

de specialisten in spendanalyse

spendanalyse professioneel
wie wij zijn

specialisten in spendanalyse

In de afgelopen 25 jaar hebben we voor meer dan 400 organisaties een professionele spendanalyse gemaakt (wat is een spendanalyse?). Wij verwerken inkoopvolumes variërend van €2 tot €2.000 mln voor gemeentes en voor non-profit organisaties (zorg, onderwijs, woningcorporaties) en worden inmiddels onderkend als specialisten in de spendanalyse.

Een succesvolle spendanalyse vergt een gecombineerde expertise op het gebied van gegevensverwerking, inkooppakketten, gegevensanalyse en rapportage.  Dit moet je eigenlijk niet zelf willen doen, maar uitbesteden aan de experts.

Het leveren van professionele spendanalyses is onze primaire business. Wij leveren geen inkoopconsultancy diensten en houden dit het liefst ook gescheiden, zodat de we een zo hoog mogelijke kwalitatieve spendanalyse kunnen leveren.

Door deze haarscherpe focus op spendanalyse alleen, kunnen wij een professionele terugkerende spendanalyse scherp geprijsd aanbieden.

element
van pionieren tot spendanalyse 4.0
van Data via Inzicht naar Actie

Een professionele spendanalyse is van onschatbare waarde voor organisaties die gerichter willen inkopen. Het is de eerste stap die gezet moet worden om transparanter en effectiever in te kunnen kopen op basis van data. Door te focussen op MVOI-thema's zoals duurzaamheid, innovatie, sociaal en lokaal, en natuurlijk ook op de prijs, kunnen organisaties het verschil maken en hun inkoopbeleid transparanter maken. Daarbij is het van belang dat de juiste aanbestedingsprocedures worden gevolgd om de rechtmatigheid te waarborgen.

Als inkoper wil je natuurlijk graag impact maken op de zaken die ertoe doen. Je wilt trots kunnen zijn op je werk en zien dat je inkoopbeleid effectief is. Maar hoe kun je dit realiseren? Hoe kun je er zeker van zijn dat wat je doet ook daadwerkelijk effect heeft?

In 2017 startte Jeroen Corts, managing director en oprichter, met het verder innoveren van de spendanalyse en hij ontwikkelde de "Spendanalyse 4.0: van analyse naar actie", gepubliceerd in de Deal van mei 2018. Dit was de kiem voor het starten van Purfaction in 2020: de spendanalyse die organisaties helpt om transparanter en effectiever in te kopen op basis van data. De naam “Purfaction” is bewust gekozen omdat het Inkoop (purchasing) verbindt aan “facts” (de data) en aan “action” (de actie).

(lees hieronder verder)

het 4 elementen model van de tactische inkoop - spenanalyse - categorieplanning - projectutivoering - contractevaluatie

Jeroen Corts (oprichter Purfaction)

Purfaction is de spendanalyse-specialist voor organisaties die elke euro zo transparant en effectief mogelijk willen besteden.

(het vervolg)

een professionele spendanalyse vraagt expertise

Inmiddels, 2023, werkt een team van professionals op het gebied spendanalyse, inkoop, dataverwerking, datavisualisatie, data engineering, data science en cloud computing continu aan het verbeteren van de inzichten en acties ten behoeve van onze inkoopdashboards. De spendanalyse wordt continu uitgebreid met nieuwe actiegerichte inzichten (de Contractkalender, de Rechtmatrix, de Doelmatrix en recentelijk de MVOI matrix ).

De inkoopdashboards zijn ook zo opgezet dat elk inkoopvolwassenheid kan ondersteunen (zie bv. het Aedes inkoopgroeimodel). We helpen u als u helemaal aan het begin staat en misschien wel nog nooit een spendanalyse heeft uit gevoerd. Maar ook organisaties die al een aardig eind gevorderd zijn; we helpen u dan met het  verdiepen in de analyses door in nauwe samenwerking de inzichten steeds verder uit te breiden (toevoegen contracteninformatie, prestatiedrijvers en benchmarks).

In welke inkoopvolwassenheid stadium u zich ook bevindt; onze professionele spendanalyse is onmisbaar tool om transparant en effectief in te kopen op basis van data.

element
zij al begonnen met data-gedreven impact maken

met trots leveren wij onze diensten

Als specialisten in de spendanalyse leveren we onze diensten aan aan vele organisaties in Nederland. Hieronder een selectie van de organisaties die onze professionele spendanalyse gebruiken om datagedreven doelgericht in te kopen.

We zien er naar uit om dit ook voor u te doen.

prijsanalyse zorgsamenwerking
spendanalyse gemeenten

Speciaal voor gemeenten hebben we in detail uitgewerkt hoe de spendanalyse hen helpt”: